בבית הדין הרבני, בגידת אחד מבני הזוג נבחנת לאור המשפט העברי. משום כך, אם בעל מודה או הוכח כי בגד, לאישה יש עילת גירושין נגדו.
אישה אשר הודתה או הוכח כי היה לה קשר עם גבר אחר באופן אשר עשוי להתפרש כבגידה- מעשה כיעור, או שממש בגדה, תאבד את הזכות למזונות.
למותר לציין כי בגידתה של האישה מהווה גם היא עילת גירושין.
לפני מס' שנים, התקבלה החלטה בבית הדין הרבני הגדול על פיה בגידה של אישה מהווה "נסיבות מיוחדות" לפיהן ביה"ד רשאי לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית בין הצדדים, לרעת האישה. זאת בנימוק שהאישה אחראית לפירוק הקשר בכך שבגדה, ומשום שבעלה צריך לבנות את חייו מחדש, מוצדק יהיה שיקבל נתח גדול יותר ברכוש המשותף.
המקרה הגיע לפתחו של בג"ץ אשר קבע כי אין נענשים על בגידה למפרע ע"י נטילת הזכויות ברכוש המשותף. על פניו פסיקה זו סתמה את הגולל על "עונשים" רכושיים במקרה של בגידה, אך נראה הדבר שאין בכך סוף פסוק, ועדיין לא נקבע חד משמעית שאין לבגידה כל משמעויות רכושיות. כך, ניתן לסבור שאם אישה בגדה בבעלה משך מספר שנים, בקשר רציף עם גבר אחר, אזי יהיה בכך משום נימוק להקדמת המועד הקובע לאיזון המשאבים.
כאמור, ענין זה עדיין לא הוכרע, ולא מן הנמנע שביה"ד הרבני, ואולי גם בתי המשפט, יאמצו את הגישה הנ"ל במקרים מיוחדים.
משרד עורכי הדין דיבון ושות' מתמחה בגירושין
לתיאום פגישת יעוץ חייגו 03-6361775